Solistiset opetusaineet

Opetusta annetaan kaikissa keskeisissä orkesterisoittimissa sekä laulussa ja pianossa. Pääaineessa oppilas saa opetusta henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaan.

Orkesterisoittimet

Jousisoittimet (viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso)
Jousisoitinten soiton voi aloittaa 6-vuotiaana, yläikärajaa ei ole. Kaikki jousisoittimet (viulu, alttoviulu, sello tai kontrabasso) aloitetaan oman soittimen pienryhmäopetuksessa.

Puupuhaltimet (nokkahuilu, poikkihuilu, klarinetti, saksofoni, fagotti)
6-8-vuotiaat voivat aloittaa puupuhaltimien soiton esimerkiksi nokkahuilulla. Äänen saa aikaiseksi helposti, joten musisoinnin makuun pääsee heti. Nokkahuilusta on helppo siirtyä muihin puupuhaltimiin sormitusten ja puhallustekniikan vuoksi. Poikkihuilun soiton voi aloittaa jo 6-vuotiaana, mutta suositeltava aloitusikä on noin 7-9 vuotta, kun keuhkojen puhallusvoima on kehittyneempi. Muissa puupuhaltimissa sopiva aloitusikä on 8-10 vuotta ja vaatimuksena on pysyvät hampaat edessä ylhäällä ja alhaalla.

Vaskipuhaltimet (kornetti, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba)
6-8-vuotiaat aloittavat vaskipuhaltimien soiton pääsääntöisesti taskutrumpetilla tai kornetilla. Trumpetti aloitetaan yleensä n. 10-13 vuoden iässä. Käyrätorven, pasuunan tai tuuban soiton voi aloittaa heti, kun siihen on edellytyksiä.

Orkesterilyömäsoittimet (marimba, kellopeli, patarummut, rumpusetti ym.)
Lyömäsoitinten soiton voi aloittaa heti, kun lapsen koordinaatio ja kehonhallinta on kehittynyt riittävästi. Opiskelu käsittää melodiasoittimista marimban ja kellopelin, patarummun sekä erilaiset käsillä soitettavat lyömäsoittimet. Rumpusetin soitto on osa opintoja.

Muut soittimet

Kieli- ja kosketinsoittimet (kitara, piano, harppu, harmonikka)
Kitaran, pianon, harpun ja harmonikan soiton voi aloittaa soittimesta riippuen 6-7 vuoden iässä. Kaikki soittimet aloitetaan oman soittimen pienryhmäopetuksessa.