Pohjois-Helsingin musiikkiopistoon voi hakeutua opiskelemaan musiikkia taiteen perusopetukseen soitto- ja laulutunneille.

Oppilaaksi hakeutuminen tapahtuu täyttämällä hakulomake.

Hakulomakkeen voi täyttää myös kansliassa virka-aikana.

Tutustu hakuohjeisiin!

Oppilaspaikasta ilmoitetaan kullekin hakijalle sähköpostitse.

Hakuaika

Hakuaika on 1.4 - 30.4.

Syksyllä otamme hakijoita erityisesti orkesterisoittimiin eli jousisoittimiin, puu- ja vaskipuhaltimiin sekä orkesterilyömäsoittimiin.

Uudet oppilaat
otetaan kaikkiin soittimiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ei pääsykokeita!

Pianon aloituspaikkoja on suuren hakijamäärän takia rajoitetusti, ja pianoon hakeutujia pyydetäänkin ilmoittautuessa valitsemaan myös toinen soitinvaihtoehto.

Nuoremmille eli alle kouluikäisille on tarjolla monenlaista musiikkileikkikoulutoimintaa. Katso muskari tai karuselli.

Myöhästyin hausta?


Ei hätää! Hakuajan jälkeen tulleet hakemukset käsitellään erikseen.

Opinnoista

Soitto-opinnot koostuvat viikottaisista pienryhmä/yksityistunneista, yhteismusisointitunneista (kuoro/orkesteri) ja musiikin perusteiden tunneista kullekin oppilaalle laadittavan pääaineen henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) mukaan.

Yhteismusisointitunnit aloitetaan jo ensimmäisen lukuvuoden aikana, musiikin perusteiden opiskelu aikaisintaan 10-vuotiaana.

Alkuopetukseen (ei aikaisempia opintoja) hakeutuvat yli 7-vuotiaat lapset aloittavat soitonopiskelun pääsääntöisesti 2 oppilaan pienryhmässä instrumentista ja iästä riippuen ( ks.linkki).

Huom! Soitonopetus on tarkoitettu 7-vuotiaille ja sitä vanhemmille, nuoremmat oppilaat ohjataan musiikkileikkiryhmiin tai karuselliin (muskari/karuselli)