Opettajat

Ahlajoki Juhani, sähköbasso

Ahoniemi Aleksi, saksofoni

Aubynn Sandra, viulu

Blom Heta, musiikkileikki, piano (vanhempainvapaalla 31.12.2023)

Halonen Janne, sähkökitara

Hassinen Kalle, rehtori, käyrätorvi, kapellimestari

Heljaste Hanna, paja (kuoro)

Hirvi Sigita, piano

Holmberg Jutta, laulu

Hämäläinen Teemu, apulaisrehtori, viulu, kapellimestari

Jokinen Juuli, sello

Jordman Aino, musiikin hahmotus MuHa

Joronen Raija, musiikkileikki, laulu

Kallio Pauliina, harppu

Kojima-Haarala Mizuho, pasuuna, tuuba, baritoni

Krapovickas Mercedes, piano

Kurkinen Matti, kitara

Lankila Liisa, viulu

Lassila Tuomo, lyömäsoittimet, rummut

Lohko-Purhonen Sari, huilu, karuselli

Lounasheimo Malla, kontrabasso

Mitt Lenne, piano, kamarikuoro

Myllymaa Lasse, laulu

Nikula Marja, piano, säestys

Nissilä Jyri, klarinetti

Oksa Petra, pop/jazz-laulu

Paavilainen Eeva, piano, paja

Paltokangas Vilma, sello, karuselli

Pippuri Anna-Kaisa, oboe

Pousar Päivi, viulu

Pulkkinen Mikael, käyrätorvi, karuselli

Raines Anu, kitara, karuselli

Reko Miia, trumpetti, paja, kapellimestari

Rosenlund Tarmo, piano

Saari Maria, sello

Sainio Petri, kitara, intendentti

Sannelvuo Kati, piano

Silvennoinen Ulla, musiikkileikki, piano

Sävelkoski Pia, alttoviulu

Tuomisto-Saarikoski Leena, viulu, karuselli

Wallius Tony, klarinetti, saksofoni

Viitala Päivi, musiikkileikki, piano

Virto Mikko, lyömäsoittimet, rummut, karuselli

Ylipää Tiitus, laulu

JUULI JOKINEN sello

Juuli on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta (2014), sekä musiikkipedagogiksi ammattikorkeakoulu Metropoliasta (2009). Tämän lisäksi Juulilla on kandidaatintutkinto Helsingin yliopistosta sosiaalipsykologiasta (2022), mistä hän ammentaa opetukseensa mm. yksilön motivaatioon, oppimiseen, harjoitteluun, esiintymiseen sekä toiminnan säätelyyn liittyvää tutkimustietoa ja osaamista.

Juuli aloitti ammattimaisen esiintymisensä sellistinä yläasteikäisenä saatuaan mahdollisuuden työskennellä avustajana ammattiorkesterissa kotipaikkakunnallaan Seinäjoella. 20 vuotta jatkuneen opettajauransa Juuli käynnisti abivuotenaan Ilmajoen musiikkiopistossa, mistä saakka opetus- ja keikkatyöt Suomen eri musiikkiopistoissa, kaupunginteattereissa sekä sinfoniaorkestereissa jatkuivat läpi musiikin ammattiopintojen. Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa Juuli on työskennellyt sellonsoiton opettajana vuodesta 2011alkaen.

Juuli on keikkaillut kamarimuusikkona lukuisissa kokoonpanoissa sekä klassisen- että kevyen musiikin saralla tehden yhteistyötä monien eri artistien ja yhtyeiden kanssa. Tällä hetkellä Juuli soittaa mm. Dea Cellos -duossa, joka julkaisi loppuvuodesta ensimmäisen musiikkivideonsa - HIM yhtyeen Join Me -kappaleesta tehdyn sellocoverin.

Hyvä soittoasento sekä optimaalisten liikeratojen vakiinnuttaminen mahdollistavat oppilaalle parhaat edellytykset edetä musiikkiharrastuksessa, ja ilmaista itseään instrumenttinsa välityksellä vaivattomasti. Hyvään soittotekniikkaan keskittyminen onkin Juulin opetuksessa tärkeässä roolissa alusta asti. Opettajana Juuli on kannustava ja empaattinen, ja kohtaa jokaisen oppilaan yksilönä pyrkien edistämään oppilaan positiivisen muusikkokuvan sekä vahvan minäpystyvyyden rakentumista musiikkiharrastuksen parissa. Juulia inspiroi opettajan työssä myös erilaisten oppijoiden kohtaaminen sekä oppimisen haasteisiin vastaaminen läsnäolevan vuorovaikutuksen avulla.

Juulin tunneilla oppilaat pääsevät soittamaan eri musiikkityylien lempikappaleitaan kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Juulin opetuksen ja arvomaailman keskiössä onkin ensisijaisesti kasvattaa soittotunneilla itseensä luottavia ehjiä ihmisiä, jotka uskaltavat yrittää ja onnistua.

AINO JORDMAN musiikin hahmotusaineet

Olen toiminut musiikin hahmotusaineiden opettajana jo yli 30 vuotta.

Valmistuin Helsingin konservatoriosta musiikkioppilaitoksen teorian opettajaksi ja Metropoliasta musiikkipedagogiksi (YAMK).

Musiikin hahmotusaineiden opinnot auttavat oppilasta ymmärtämään musiikillisia lainalaisuuksia ja kokonaisuuksia. Opinnot tukevat oppilaan soitin- ja lauluopintoja (https://www.phmo.fi/musiikin-perusteet).

LENNE MITT piano

Olen Tallinnassa musiikin maisteriksi valmistunut ja pienille lapsille sekä aikuisille pianoa opettanut 40 vuotta.

Viihdyn hyvin lasten parissa ja melkein aina olenkin lasten kanssa.

Jokainen oppilas on erilainen, sen takia on tärkeää, että ohjelmisto ja oppitunti on rakennettu juuri häntä ajatellen.


PETRA OKSA pop/jazz-laulu

Aloitin opettamaan laulua synnyinkaupungissani Kuopiossa 1999.

Olen toiminut laulunopettajana eri koulutusasteilla, freelancerina ja tuntiopettajana ympäri Suomea.

Olen koulutukseltani musiikkipedagogi AMK ja valtuutettu Complete Vocal Technique -opettaja. Keväällä 2023 valmistun Metropolia YAMK musiikkipedagogiksi.

MATTI KURKINEN kitara

Tärkein oppi ja kokemus on tullut työstä. Soitonopetukseni perustuu opettajan ja oppilaan yhdessä tekemiseen. Olen myös ohjannut kitararyhmiä ja kivaa on ollut.

Kuvan nuori mies, minä, on jo löytänyt oman kiinnostuksensa kohteen, sittemmin siitä tulikin ammatti.

Opintoni suoritin Helsingin Konservatoriossa.
Jatko-opintoja suoritin Metropolia ammattikorkeakoulussa.

TARMO ROSENLUND piano

PETRI SAINIO kitara, kerho, intendentti

Teini-iässä sattumalta radiosta kuulemani Van Halen -kappale And The Craddle Will Rock ja myöhemmin joulupukilta saamani John Williamsin Echoes of Spain -levyn seurauksena hakeuduin kitaraopintojen pariin, ja 1990-luvulla valmistuin kitaransoitonopettajaksi Helsingin Konservatoriosta.

Keskeinen pedagoginen arvoni ja ajatukseni on, että jokainen oppija on omanlaisensa yksilö ja persoona. Se tarkoittaa sitä, että uusi oppilas on aina uusi kohtaaminen, uusi matka.

Ensimmäisellä soittotunnillasi sinulla ei tarvitse olla omaa kitaraa. Opettajan kanssa on hyvä keskustella soittimen hankinnasta jo siksikin, että valituksi tulee oikean kokoinen ja tyyppinen soitin.

PÄIVI VIITALA musiikkileikki, piano

Olen varhaisiän musiikkikasvattaja (Musiikkipedagogi AMK) ja pääsoittimeni on piano. Heti lukion jälkeen kouluttauduin myös Sosionomiksi (AMK) ja työskentelin muutaman vuoden lastentarhanopettajana päiväkodissa.

Erityisesti lapset ja musiikki ovatkin sydäntäni lähellä. Minusta muskariopettajan työssä on palkitsevinta lapsen hymy tai halaus tunnin jälkeen. Muskariryhmien ja erilaisten lasten soitinryhmien lisäksi opetan pianonsoittoa.

Nautin työssäni paljon siitä, että minulla on mahdollisuus opettaa hyvin eri ikäisiä oppilaita. Olen työurallani pystynyt opettamaan lapsia ihan vauvaiästä täysi-ikäiseksi ja on todella palkitsevaa nähdä oppilaan kehitys ja musiikillinen kasvu vuosien aikana.

Parasta opettamisessa ovat ehdottomasti oppilaat. Pyrin luomaan tunneilleni turvallisen ilmapiirin, jossa jokaisen on hyvä opiskella ainutkertaisena omana persoonanaan.

EEVA PAAVILAINEN piano, paja

Opetan pianonsoittoa eri tyyleissä. Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta sekä muusikoksi Metropoliasta (YAMK), ja oppiminen jatkuu edelleen; tärkeimmät opettajani ovat ihmiset arjessani eli oppilaat ja kollegat.

Musiikin ohella minua kiinnostavat kielet, ja olen valmistunut myös englannin ja espanjan aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta.

Musiikin ja kielen prosessointi tapahtuu tutkitusti samoilla aivoalueilla, ja erityisesti oppilaan olemassa olevaa kielellistä rytmitajua on usein helppo hyödyntää soitonopetuksessa. Parasta työssäni on se, kun pääsee kokemaan soittamisen riemua lasten ja nuorten kanssa.

ANU RAINES kitara, karuselli, musiikkileikki (sij.)

Olen opettanut kitaransoittoa jo yli 30 vuoden ajan. Olen täydentänyt ammattitaitoani opiskelemalla myös varhaisiän musiikkikasvattajaksi ja yhteisömuusikoksi. Työnkuvani koskee tällä hetkellä kaikkia ikäryhmiä aina pienistä vauvoista perheryhmissä muistisairaisiin vanhuksiin asti. Sananmukaisesti musisoiden "vauvasta vaariin".

Olen erityisen kiinnostunut lapsen tunne-elämän tukemisesta musiikin keinoin. Musiikillinen ajattelu yhdistettynä luovuuteen ja sensitiiviseen oppijalähtöiseen pedagogiikkaan luo paitsi hyvää soittotaitoa, myös työvälineitä hyvään elämään. Käytän pedagogisina työvälineinä Suzuki-metodia ja Colourstrings-pedagogiikkaa sekä mindfulnessia. Näistä yhdistellen on syntynyt Kitaroiden Käsikädessä -metodi.

Vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan tunneille tukemaan lapsen musisointia ja itse musisoimaan niin halutessaan. Yhdessä oppiminen ja musisoiminen on paitsi hauskaa, se on myös erittäin merkittävää. Lapsi pääosassa luomme yhdessä mukavia ja unohtumattomia tuokioita musiikin parissa ja hyvää, elämän kestävää musiikkisuhdetta.

SARI LOHKO-PURHONEN huilu, karuselli

Tule opiskelemaan huilunsoittoa. Huilu on instrumenttina kaunis kuin hopeinen koru ja sen ääni on jo alusta lähtien lempeä kuin lämmin tuuli.

Kanssani opit soittimen tekniset perusteet kannustavassa ilmapiirissä tarkasti ja pian soitatkin jo kivoja kappaleita. Myös musisoiminen yhdessä muiden kanssa on mahdollista. Huilulla voi soittaa monenlaista musiikkia ja huilulle on myös sävelletty kauniita ja koskettavia teoksia.

Olen musiikkipedagogi AMK, muusikko YAMK. Opetuskokemusta minulle on kertynyt musiikkiopistoista mm Lappeenrannassa, Imatralla, Nurmijärvellä sekä Helsingissä.

Toimin myös aktiivisesti muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa. On hienoa kokea intohimo musiikkiin yhdessä taitavien soittajien kanssa ja jakaa kuulijalle tuo musiikin taika ja voima.

Tuohon musiikin taikavoimaan kannattaa sinunkin lähteä mukaan.

ULLA SILVENNOINEN musiikkileikki, piano

Olen järvenpääläinen musiikinopettaja ja muusikko (MuM). Opetan pianonsoittoa ja varhaisiän musiikkileikkiryhmiä.

Oma musiikkikipinäni syttyi 5-vuotiaana muskarissa ja jatkui 7-vuotiaana pianonsoitolla. Myöhemmin innostuin myös laulamisesta, yhtyelaulusta ja säveltämisestä.

Valmistuin Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta 2014. Olen saanut ilokseni opettaa musiikkia hyvin monipuolisesti kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Tunneillani tärkein asia on soittamisen ilo, monipuolinen ja ennakkoluuloton ote sekä jokaisen oppilaan huomioiminen yksilönä.Opettamisessa parasta ovat erilaiset oppijat, pitkäjänteinen työskentely ja se, että opettajana saajatkuvasti itsekin elää uuden äärellä.

Opettamisen ohella toimin muusikkona esiintyen, säveltäen, sanoittaen ja sovittaen. Vapaa-ajallani puuhailen perheeni kanssa, musisoin sekä harrastan liikuntaa säännöllisen epäsäännöllisesti.

JUTTA HOLMBERG laulu

Olen koulutukseltani laulupedagogi ja musiikin maisteri, äänialaltani sopraano. Musiikkiharrastukseni alkoi 3-vuotiaana Keravan musiikkiopistossa. Ensin viululla ja sitten siirryin soittamaan pianoa. Kipinä laulamiseen syttyi, kun kävin 4-vuotiaana äitini kanssa oopperassa katsomassa W. A. Mozartin oopperan Taikahuilu. Kipinä kantoi niin pitkälle, että lukion jälkeen pääsin ammattiopintoihin: ensin Sibelius-Akatemiaan, oopperakoulutukseen, ja sitten myöhemmin Metropolia Ammattikorkeakouluun, jossa tein pedagogiset opinnot.

Olen opettanut laulua aina ammattiopintojeni alusta lähtien. Pohjois-Helsingin musiikkiopiston lisäksi opetan laulua Metropolia AMK:ssa sekä Helsingin työväenopistossa. Minulle tärkeää opetuksessa on vapaan ja terveen äänenkäytön löytäminen, musisoinnin ilo, oppilaslähtöisyys ja ennen kaikkea luottamuksellisen ilmapiirin luominen oppimistilanteeseen. Opetustyön rinnalla toimin esiintyvänä taiteilijana. Lisätietoa minusta löytyy sivulta: juttajaklassinenlaulu.wordpress.com

PIA SÄVELKOSKI alttoviulu