Pohjois-Helsingin musiikkiopisto keskittyy musiikin laajan oppimäärän opettamiseen ja tarjoaa opetusta kaikille Koillis-Helsingin musiikista kiinnostuneille. Musiikkiopisto on läsnä yhteisönsä elämässä opettaen musiikkia ja tuottaen konsertteja ja esityksiä alueemme tapahtumiin.

Opetuksen tavoitteena on luoda edellytykset musiikin elinikäiselle harrastamiselle sekä antaa valmiudet musiikin ammattiopintoihin.

Musiikkiopiston toiminta-ajatus on, että musiikki kuuluu kaikille. Opistossamme ei ole pääsykokeita, mikä mahdollistaa hakijoille tasa-arvoisen pääsyn opintojen pariin. Otamme huomioon ympäröivän yhteiskunnan ja sen muutokset sekä tiedostamme vastuumme kasvattajana ja yhteiskunnan osana.

Toimintamme perustuu ihmisoikeuksien, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kulttuurien moninaisuuden kunnioitukselle ja huomioimiselle. Pyrimme tarjoamaan opetusta kaikille opistoon hakeutuville.

Tehtävänämme on musiikkikulttuurin säilyttäminen ja kehittäminen vuorovaikutuksessa alueemme ihmisten ja instituutioiden kanssa.


Pohjois-Helsingin musiikkiopisto on yksityinen, kannatusyhdistyksen ylläpitämä lakisääteistä valtionapua sekä Helsingin kaupungin toiminta-avustusta saava oppilaitos, joka on perustettu vuonna 1969. Oppilaita opistossa on n. 700 ja opettajia ja muuta henkilökuntaa n. 45 henkilöä.