Soitinkaruselli 6-8 vuotiaille

Soitinkaruselli on tarkoitettu niille oppilaille, joille soitinvalinta ei ole vielä selvä. Karusellissa oppilas etsii omaa instrumenttiaan ja tutustuu lukuvuoden aikana esim. seuraaviin soittimiin: jouset, kitara, puupuhaltimet, vasket ja perkussiot (lyömäsoittimet).

Kuhunkin soittimeen tutustutaan instrumenttiopettajan johdolla. Musiikkiopisto hankkii karuselliopetuksessa käytettävät soittimet. Opetus tapahtuu 3-5 oppilaan pienryhmissä ja on suunnattu soitonopiskelun aloittelijoille. Ryhmiä myös välillä yhdistetään, jolloin harjoitellaan yhteismusisoinnin taitoja. Lukuvuoden jälkeen oppilas voi jatkaa pienryhmä-/yksityistunneille valitun soittimen parissa.

Karuselliopetuksessa on tarkoitus saada tuntumaa siitä, millaista on käydä soittotunneilla ja opiskella musiikkia. Lisäksi tunneilla opetellaan toimimaan yhdessä toisten lasten kanssa sekä asettamaan pieniä tavoitteita.

Karusellivuoden aikana pohditaan myös, onko pitkäjännitteinen ja säännöllistä harjoittelua vaativa soitonopiskelu "lapsen oma juttu" ja ovatko myös vanhemmat valmiita panostamaan soitonopiskeluun, sillä vanhemman rooli lapsen musiikkiharrastuksessa on keskeinen, erityisesti pienten lasten kohdalla. Karusellilaiset osallistuvat myös soitinesittelykonsertteihin.

Ilmoittautuminen

Soitinkaruselliin ilmoittaudutaan täyttämällä hakulomake.

Hakuaika

Varsinainen hakuaika on 1.4. - 30.4. Hakemuksen voi täyttää myös hakuajan ulkopuolella.

Vahvistus tulevan syksyn karusellipaikasta lähetetään hakuajan puitteissa ilmoittautuneille viimeistään kesäkuun aikana.

Kesäkuun jälkeen tulleille hakemuksille vahvistus syksyn paikasta lähetetään sähköpostitse elokuun aikana, jolloin tehdään päätös paikan vastaanottamisesta.

Lukukausimaksu

400€ - lukukausi (1/2 vuotta)

Karusellin lukujärjestys

Opetus tapahtuu pienryhmissä, joko keskiviikkoisin tai torstaisin klo 17.15-18.00.

Opetuspäivän saa valita. Lisäksi karusellilaisille on yhteismusisointiryhmä maanantaisin klo 17.15-18.00, johon voi osallistua.

Karuselliryhmät kokoontuvat Malmitalolla, musiikkiopiston tiloissa.

Muutokset ovat mahdollisia.

Karuselli alkaa infotilaisuudella

Karuselliryhmät aloittavat syksyllä yhteisellä infotilaisuudella, jonka ajankohta ilmoitetaan erikseen hyväksymiskirjeessä. Kaikkien karuselliin ilmoittautuneiden osallistumista toivotaan.